///**/

Implant mamar 400 ml – când este recomandat?

de | Blog | 0 comentarii

Un implant mamar de 400 ml sau mai mare oare mi se potrivește și mie? O intrebare des întâlnită, cu răspunsul variabil și câteva cazuri din experiența unui chirurg.

Când este recomandată mărirea sânilor cu implant de 400 ml?


Augmentarea mamară este o soluție potrivită pentru o femeie care dorește să aibă sânii mai generoși. Procedura are ca scop, pe lângă creșterea volumului, îmbunătățirea aspectului estetic și, în anumite cazuri, egalizarea dimensiunilor în cazul sânilor disproporționali. De asemenea, un implant mamar de 400 ml poate sa fie de folos în involuția post gestațională – așa numiții sâni căzuți, dezumflați, după sarcină și alăptare. În această situație, implantul poate să umple anvelopa cutanată și în același mod să nu mai fie nevoie de lifting de sâni împreună cu cicatricile. 

În general se folosesc proteze cu un volum cuprins între 250 cc și 400 cc având forma rotundă sau anatomică. Când se dorește un bust mai mare, un implant aduce volum printr-o singură intervenție. În general, fie că vorbim de implant anatomic sau de implant rotund, majoritatea producătorilor au cam aceeași lățime (bază) a produsului pentru un implant în jur de 400 ml. Dimensiunile trebuie luate în considerare în funcție de anatomia fiecărei paciente. „Implant mic” sau „implant mare” sunt termeni relativi.

Există uneori și soluția de augmentare mamară prin transfer autolog (injectare) de grăsime. În această situație (lipofilling), la volumul de 400 ml se poate ajunge prin 2-5 ședințe, de fiecare dată cu câte 100-150 de grame la fiecare sân. Intervențiile repetate sunt necesare pentru o prindere mai bună a grăsimii, aceasta având rata de integrare de 50-80% din volumul introdus din cauză că este resorbită de corp. Este nevoie, evident, de mai multe anestezii generale și perioade de recuperare. Mai mult, pacienta trebuie sa aibă rezervele de grăsime necesare care pot fi recoltate, lucru practic imposibil la o persoană slabă.

Multe paciente optează pentru  un implant mamar cu mărimea de 400 ml cu motivațiile incorecte „așa au toate prietenele mele”, „pune mare, să nu regreți după că le-ai pus prea mici”, „dacă tot le pun, mari să fie!”.

Implant mamar 400 ml – ce factori majori trebuie luați în considerare?

Respectarea anatomiei

Grosimea țesuturilor, lățimea toracelui, poziția sânilor pe torace.

Armonia siluetei

Raportul între șold, talie și bust, curba naturală a siluetei să fie corectă și în proporție cu greutatea și cu înălțimea pacientei.


Este important ca rezultatul să fie potrivit cu silueta pacientei, dar în același timp să-i respecte anatomia și tesuturile. Pentru cineva cu toracele larg sau mai lat în umăr, folosirea unor implanturi mai mici (de exemplu 200-250 cc) poate să aducă o îmbunătățire minimă sau medie în proiecția și mărimea sânilor.
În același timp, trebuie analizat punctul de pornire. O pacientă cu glandă mică, cu un implant de 400 cc, nu o să arate precum alta cu glanda mai mare la care s-a aplicat același implant mamar  de 400 cc. Aici intervine cantitatea de glandă naturală, preexistentă și cantitatea de grăsime corporală care există la nivelul toracelui și glandei în sine. Este evident că două paciente cu același model de implant de 400 ml pot să arate cu totul diferit.

Implantul mamar de 400 ml e prea mare? 


Pe lângă armonia naturală a corpului, există și un sens estetic individual. Fiecare om, bărbat sau femeie, are o apreciere unică a sânilor. În același mod, este bine ca medicul ales să fie pe aceeași lungime de undă cu pacienta, să ajungă la consens. Rezultatul dorit, așteptările avute trebuie analizate foarte bine. O pacientă minionă și slabă va avea sâni disproporționali față de înălțimea și greutatea ei dacă se vor folosi implanturi mamare de 400 ml. Rolul medicului este și de consultant la fiecare caz în parte. Pentru cine dorește cu orice preț dimensiuni mari trebuie sa aibă în vedere eventuale intervenții de reconstructie – downsizing, tehnici de modelare internă, lifting mamar etc.

Ce înseamnă dimensiunea unui implant mamar?

Simplificând, dimensiunea unui implant mamar se bazează pe câteva caracteristici de bază:

Volumul 

Măsurat în centimetri cubi (cc); va reda mărimea după implantul mamar.

Diametrul 

Măsurat în centimetri (cm); va contura forma după intervenția de augmentare mamară.

Proiecția 

Măsurată în centimetri (cm); va stabili înălțimea sânului după operație.

Protezele mici pleacă de la un volum de 100 ml, cele mari ajung până în jurul unui volum de 1000 ml. Implantul mamar de 400 ml este, așadar, potrivit pentru o bună parte dintre femeile care își doresc un corp perfect, cu forme armonioase.


Cum se aleg dimensiunile implanturilor mamare?


Folosirea sizerelor în timpul consultației poate să aducă o apreciere mai bună, directă, despre cât ar însemna un volum anume. Chiar dacă aparent este o variantă mai rudimentară, rămâne singura palpabilă.

Simularea computerizată 3D sau cu ajutorul realității virtuale reprezintă și ele soluții de secolul XXI. 

Factorii estetici/fizici pe care medicul trebuie să îi ia în considerare ar fi:

– Rezultatele așteptate de pacientă;

– Armonia corpului și îmbunătățirea proporțiilor pacientei în funcție de forme, greutate și înălțime;

– Forma și dimensiunile actuale ale sânilor;

– Elasticitatea pielii și densitatea țesutului mamar.

Factorii medicali cei mai importanți ar fi:

– Tipul de implant utilizat, anatomic sau rotund;

– Poziționarea implantului sub mușchiul pectoral sau sub glanda mamară;

– Conținutul protezei – silicon sau ser fiziologic.

Implantul mamar de 400 ml îndeplinește toate aceste condiții.

Care sunt cele mai comune mărimi? 


Dr. Amit Beedasy, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă la Clinica Zetta, ne-a ajutat în elaborarea acestui material și are o privire de ansamblu. 

„În general, conform unei analize făcute cu datele de la câțiva distribuitori de implanturi în România, cel mai des sunt folosite implanturi intre 300-400 ml, cu media ieșind la 345-375 ml. Acest lucru are sens, întrucât majoritatea româncelor au o fizionomie potrivită cu dimensiunile menționate. În Asia, unde fetele sunt mai mici de statură, se folosesc implanturi între 200 și 325 ml. În decursul a mai multor ani de activitate în turism medical, împărtășirea câtorva anecdote poate să aducă mai multă lumină în nedumeririle pe care le aveți.

Studiu de caz 1 


O pacientă din Singapore, însoțitoare de zbor, la proba cu sizer s-a oripilat cu sizerul de 325 ml, aici venind vorba și de obișnuințele culturale. Implantul anatomic de 260 ml pe care l-am ales împreună a adus un rezultat foarte lăudat și apreciat de colegele sale și de oamenii din țara de origine.

 

Studiu de caz 2 

De pe cealaltă parte a lumii, o pacientă venită din SUA pentru o augmentare, a fost mulțumită cu un rezultat perfect natural cu implanturi de 440 ml, fără să iasă în evidență sau să fie disproportional cu corpul ei per total, fiind cu toracele lat și bine dezvoltat.

Rezultat implant 440 ml pacienta Sua

Decizia sau propunerea medicului – între etică-moralitate sau competență? 

Este în regulă să mergeți la 2-3 chirurgi plasticieni pentru a vă forma o părere. Dacă 2-3 medici vă propun volume diferite, cu mici diferențe (25-50-75 ml) între ele, trebuie să știți că acestea provin de la producători ce au mărimi diferite. De asemenea, modelele de implanturi variază de la un producător la altul. Întrebarea este dacă medicul vă face pe plac, să vă lase să alegeți un implant mult mai mare sau o să impună limita maximă în care s-ar încadra cu respectarea țesuturilor. De aici intervine etica profesională.  Ați ales să mergeți la un anumit medic pentru că este reputat pentru că „reușește” să pună cel puțin 400-500-600 ml la oricare pacientă?!. E de știut că nu există o tehnică anume care permite acest lucru. Mai degrabă este vorba de desconsiderarea ghidurilor de bună practică sau recomandărilor experților. Dacă apar complicații cauzate de mărimea excesivă a implantului, acelea nu vor fi ușor de rezolvat și vor necesita intervenții complexe și costisitoare de reconstrucție. 

Apelez și eu la implanturi mamare de 400 ml sau mai mari numai în cazul în care anatomia și biologia pacientei permit așa ceva. În cadrul Clinicii Zetta, siguranța pacienților și buna conduită terapeutică, au fost printre principiile de bază încă de la înființarea de către mentorul meu, Dr. Dragoș Zamfirescu. Clinica Zetta este și un centru pentru chirurgie secundară și reparatorie, unde corectăm și îmbunătățim rezultatele suboptimale și complicatiile.”

Care sunt contraindicațiile unui implant de 400 cc?

Contraindicațiile unui implant mamar de 400 ml vin de regulă în urma limitărilor anatomice. Un torace îngust poate face ca, în timp, implantul sa se lateralizeze. Acesta ar putea deveni inestetic așezându-se aproape de axilă. De asemenea, strivește nervii și poate crea zone amorțite sau pierderea sensibilității la areolă și la mamelon. 

Ptoza glandulară avansată (lăsarea sânilor)

În această fază, în care mamelonul este îndreptat către sol, fiind mult sub șanțul inframamar, se pot aplica la Spitalul Zetta alte metode de corectare, în funcție de caracteristicile sânilor.

Elasticitatea slabă a pielii și a țesuturilor

Se poate ajunge ca implantul de 400 cm3 să iasă prin piele din cauza greutății care nu poate fi susținută.

Pielea subțire

Înseamnă o acoperire slabă care duce la apariția cutelor (efectul de rippling). De asemenea, se simte incomod la palpare. 

Poziția nepotrivită a areolelor

Dacă nu sunt bine situate pe sânul respectiv, introducerea implantului de 400 ml le poate trage în jos.

Pentru a afla în ce măsură un implant mamar de 400 ml este potrivit pentru tine, te așteptam la un prim consult în Clinica Zetta pentru a discuta cu medicul specialist despre volumul dorit și orice alte detalii cu privire la augmentarea mamară cu implant.

Tratamentul chirurgical pentru sindromul tunelului carpian

Sindromul de tunel carpian (cunoscut și ca sindromul de canal carpian) apare atunci când nervul median este comprimat la nivelul tunelului carpian, tunel format din ligamente și oase carpiene.  Sindromul de tunel carpian se manifestă prin amorțeală, furnicături și...

Tratamentul chirurgical al ginecomastiei

Creșterea în volum a sânilor la bărbați este cunoscută și ca ginecomastie. Aceasta este cauzată de excesul de grăsime localizată la nivelul sânilor, de dezvoltarea în exces a țesutului glandular sau de o combinație între grăsime excesivă și țesut glandular.  Ce este...

Tot ce trebuie sa știi despre mărirea buzelor cu acid hialuronic

Acid hialuronic pentru buze! WOW, e o rețetă specială care face multe persoane fericite. Acidul hialuronic în buze duce la augmentarea acestora pentru un aspect mai plin și mai tânăr prin refacerea conturului (pentru a estompa liniile fine) și prin refacerea...

Reducția mamară

Ce este reducția mamară Intervenția de reducție mamară este o procedură chirurgicală în folosul pacientelor cu sâni care au aspect inestetic: sunt mari, lăsați (ptoză mamară) și grei. Prin operația de micșorare a sânilor se elimină grasimea (țesutul adipos), tesutul...

Injectări cu toxină botulinică

Injecțiile cu botox ajută la diminuarea ridurilor de pe frunte, a ridurilor dintre sprâncene și a celor de la marginea externă a ochilor. Tratamentul este rapid și eficient. Rezultatele se văd după 2-3 zile și se mențin cam jumătate de an, iar planul se poate repeta...

5 ani de botox

Ce injectări ați ales să faceți în cei 5 ani? În cei 5 ani am ales botox pentru toate cele 3 zone ale feței. Au fost dureroase? Având în vedere că mi-a fost aplicată cremă anestezică, procedura în sine nu a fost foarte dureroasă. Substanța însă îmi provoca o mică...

Blefaroplastia Inferioară

Chirurgia pleoapelor inferioare, numită și blefaroplastie inferioară este o intervenție ce îmbunătățește aspectul de la acest nivel și oferă ochilor un aspect întinerit. Spre deosebire de blefaroplatia superioară care are ca scop îndepărtarea surplusului de tegument...

Botox riduri

Botoxul este forma purificată a toxinei botulinice, o proteină produsă de bacteria anaerobă numită Clostridium Botulinum, care apare în carnea stricată și în conservele expirate. Dacă este consumată, toxina devine o otravă puternică, dar injectată în cantități mici...

Ridicare pleoape

Blefaroplastia superioară, cunoscută și ca intervenția de ridicare a pleoapelor, înlătură excesul de tegument sau de grăsime de la nivelul pleoapelor superioare, corectând astfel aspectul de „ochi căzuți”. Blefaroplastia readuce câmpul vizual la un nivel optim, poate...

Reducție mamară

Ce este hipertrofia mamară Hipertrofia mamară nu este o boală, ci o stare a sânilor: ea reprezintă creșterea excesivă în volum și în greutate a acestora. Consecința directă este întinderea și relaxarea ligamentelor care susțin glanda mamară, orecum și a pielii...