///**/

Spitalul ZETTA

Chirurgia mainii

Chirurgia mainii este aria din medicina ce se ocupa cu tratamentul chirurgical sau nechirurgical al unor afectiuni de la nivelul mainii si al membrului superior.

Aceasta poate fi practicata de catre medici specialisti in Ortopedie sau in Chirurgie Plastica, in urma pregatirilor speciale in acest domeniu, prin efectuarea unor stagii in centre supraspecializate sau cursuri internationale.

Chirurgii plasticieni sunt antrenati pentru tratamentul leziunilor traumatice severe, cum ar fi amputatiile degetelor sau mainii, iar ortopezii sunt antrenati pentru a trata leziuni complexe ale oaselor mici, si al structurilor ce pot afecta biomecanica mainii si pumnului.

Anestezia in chirurgia mainii

Conform studiilor de actualitate, MAJORITATEA interventiilor chirurgicale de la nivelul mainii, se pot efectua cu pacientul constient, fara a simti niciun fel de durere. Aceasta tehnica poarta denumirea de “Wide Awake Hand Surgery” (Chirurgia Mainii cu Pacient Constient).

Aceasta este posibila prin infiltratii locale sau loco-regionale ce combina efectul anestezic cu efectul hemostatic, in urma unei injectari fara usturimi, sau cu multiple intepaturi. Astfel, pacientii nu necesita investigatii amanuntite preoperator, spitalizare de noapte sau consultatii interdisciplinare.

Lista consultatii chirurgicale

Chirurgia Mainii si Membrul Superior

Lista interventii chirurgicale

Chirurgia Mainii si Membrul Superior