///**/

Servicii Spitalul Zetta

Peeling chimic

Peelingul chimic este o procedura cosmetica non-invaziva ce trateaza diverse probleme aparute la nivelul pielii precum: riduri fine, cicatrici post-acnee, deshidratarea pielii provocata de expunerea prelungita la soare sau de fumat, hiperpigmentare etc.

Peelingul chimic ajuta la eliminarea petelor maronii cauzate de radiatiile ultraviolete precum si la estomparea liniilor fine si imbunatateste aspectul pielii de la nivelul fetei, gatului si chiar mainilor.

Cand este recomandat acest tratament?

Peelingul chimic este o tehnica folosita pentru imbunatatirea aspectului pielii fetei, gatului, mainilor si a cicatricilor inestetice. Prin aplicarea unei substante chimice pe tegument se obtine indepartarea celulelor moarte, imbatranite (exfoliere) si promovarea dezvoltarii de noi celule. Pielea nou formata este mai fina si mai putin ridata. Veti avea un ten cu aspect luminos si cu riduri fine estompate.

Beneficii

Beneficiile peelingului chimic sunt:

  • estomparea ridurilor fine de expresie din jurul ochilor si din jurul gurii;
  • corectarea procesului de imbatranire prematura cauzata de factori genetici sau de expunerea excesiva la soare;
  • corectarea imperfectiunilor si a cicatricilor determinate de acnee;
  • diminuarea si eliminarea petelor pigmentare;
  • stimularea procesului natural de refacere a pielii.

Contraindicatii peeling chimic

Pentru ca peelingul chimic este o procedura medicala cu o usoara exfoliere a pielii, in urma acestui procedeu nu se recomanda expunerea la soare. Acesta este si motivul pentru care medicii recomanda evitarea peelingurilor chimice pe timpul verii sau chiar pe timpul iernii in perioadele cu ninsori, atunci cand zapada reflecta razele UV.

Tipuri de peeling chimic

Exista doua tipuri de peeling chimic: superficial si mediu

Peelingul chimic superficial este recomandat pacientilor cu tenul sensibil. Rezultatele acestuia sunt reprezentate de luminozitatea oferita tenului, estomparea ridurilor fine si corectarea petelor pigmentare.

Peelingul chimic mediu este recomandat pentru tratarea semnelor ce au un grad mai inalt de profunzime, precum petele hiperpigmentare sau cicatricile post-acnee. Aceasta procedura exfoliaza semnificativ pielea si este posibil sa necesite o perioada de recuperare de cateva zile

In timpul procedurii de peeling chimic va vor fi aplicate substante chimice la nivelul zonei afectate. Printre efectele acestei proceduri enumeram: exfoliere, indepartarea celulelor moarte si stimularea procesului natural de regenerare al pielii.

Pentru a identifica care este tratamentul potrivit pentru dumneavoastra si care este intervalul recomandat la care sa realizati sedintele de peeling chimic, va invitam la un consult de specialitate.

Riscuri peeling chimic

Ca orice procedura estetica minim invaziva, peelingul chimic prezinta riscuri sau efecte secundare minore. Posibilele riscuri post-peeling chimic pot fi:

  • Roseata
  • Inflamatii, eroziuni, cruste, cicatrici
  • Alergie
  • Modificari ale culorii pielii
  • Rar pot aparea infectii. Acest lucru tine foarte mult de modul in care pacientul isi ingrijeste piele dupa tratament si respecta recomandarile medicului

Perioada de recuperare dupa peeling chimic

Dupa realizarea peelingului chimic, pielea dumneavoastra va fi mai sensibila decat de obicei. Este important sa nu va expuneti la soare si sa nu mergeti la solar in timpul procesului de vindecare si dupa acesta.

Reactia principala post-peeling chimic este roseata, urmata apoi de o perioada in care pielea se va exfolia controlat. Intregul proces durand intre 3 si 7 zile.

Peeling chimic pret

In Spitalul Zetta, pretul unei sedinte de peeling chimic porneste de la 550 lei/sedinta si variaza in functie de zona sau zonele tratate.

Este recomandat sa faceti 4 sedinte astfel: doua sedinte in prima luna, urmate apoi de cate o sedinta pe luna, in urmatoarele 2 luni.

Solicita acum o programare in Spitalul Zetta pentru a beneficia de un peeling chimic la cele mai inalte standarde. Vei beneficia de un tratament adaptat  nevoilor tale gratie specialistilor nostri care iti vor da toate informatiile de care ai nevoie.  La Zetta, realizam tratamentul de peeling chimic folosind produse profesionale, autorizate, de la cei mai mari producatori din domeniu.