///**/

Servicii Spitalul Zetta

Lipoliza injectabila

Cand este recomandata lipoliza

Lipoliza este o procedura minim invaziva de injectare a unor substante chimice (lipolitice) pentru topirea depozitelor localizate de tesut adipos. Este recomandata atunci cand grasimea de la nivelul gusei (submental), maxilar sau de la linia mandibulei este persistenta. Aceasta se practica si pentru corectia dupa lipoaspiratie sau dupa lipofilling. Lipoliza induce fermitate, netezeste pielea, relaxeaza fibrele de colagen.

Cum se efectueaza lipoliza injectabila

Interventia se realizeaza in cabinetul de consultatii de la Spitalul Zetta, dupa o discutie detaliata cu medicul privind eventuale probleme de sanatate, asteptari si tratamente efectuate.

Se va marca zona de interes si se vor trasa linii la 1 cm intre ele, care vor permite injectarea dupa un tipar, pentru a distribui uniform substanta. Injectarea se realizeaza dupa aplicarea cremei anestezice. Disconfortul resimtit pe durata lipolizei este minim, el poate aparea la infiltrarea solutiei chimice in testului adipos. Posibilele reactii adverse imediate sunt: minim disconfort in zona injectata, roseata in punctul de injectare, usor edem, usoara echimoza (vanataie), usturime.

Echimozele se vor trata cu Arnigel/ Lioton gel si pot fi camuflate cu fond de ten.
Procedura se repeta de cel putin trei ori, spatiat in functie de indicatiile substantei folosite (3-8 saptamani).

Diferenta  dintre lipoliza si  mezoterapie

Mezoterapia se realizeaza superficial pentru: corectia ridurilor fine sau adanci (in asociere cu alte proceduri estetice – filler, toxina botulinica, fire de suspensie), hidratare, rejuvenare, tratamentul vergeturilor, alopeciei (pierdera parului), aspectului de coaja de portocala, cicatricilor post-acnee/ varsat de vant, tratamentul hiperpigmentarilor.

Avantaje ale lipolizei

  • se realizeaza in cabinetul de consultatii;
  • puteti pleca acasa dupa procedura;
  • riscurile si complicatiile lipolizei sunt minime in comparatie cu lipoaspiratia.

Posibile efecte secundare

Dupa lipoliza veti resimti o usoara durere, usturime si edem, care pot persista in primele 2-3 zile, iar in cazuri foarte rare poate persista pana la 14 zile. Este raspunsul pe care il resimte corpul  la distructia adipoasa locala. Extinderea duratei edemului si a inflamatiei mai mult de trei zile necesita tratament medicamentos antinflamator non-steroidian, antihistaminic. 

Daca aveti pielea deschisa la culoare, este posibil sa aveti si o mica roseata (eritem) in zona tratata. In cazul in care observati aparitia unor nodului in zona injectata, trebuie sa masati zilnic regiunea si sa purtati o contentie pentru a reduce edemul si a micsora dimensiunea acestora. Daca apare hiperpigmentare in zona tratata trebuie sa folositi creme cu factor ridicat de protectie solara; hiperpigmentarea ar trebui sa dispara la circa trei luni de la procedura.
La injectarea unei cantitati mai mari, este posibil sa aveti simptome colinergice (diaree si greata), ce apar in primele 24 de ore. Veti aplica comprese reci pe zona tratata.

Administrarea de antiinflamatoare se va face doar la nevoie pentru ca vor diminua procesul de reparare locala. Este necesar sa se repete de 3-5 ori interventia, la intervale de 4-8 saptamani. Efectul injectarii se poate derula pe o perioada de 6-8 saptamani din momentul realizarii.

Contraindicatii lipoliza injectabila

  • infectii sau leziuni la locul de injectare;
  • probleme de coagulare;
  • boli autoimune
  • vaccin administrat in ultimele 14 zile

Lipoliza injectabila pret

Procedura se realizeaza la Spitalul Zetta cu solutii de cea mai buna calitate, intr-un mediu extrem controlat si este efectuata de catre un medic chirurg plastician.
Pretul acesteia porneste de la 200 euro/sedinta, daca vorbim de zona gusei si poate creste atunci cand tratam suprafete mari.

Te asteptam la un consult preliminar acestei proceduri pentru o discutie detaliata cu unul din medicii Spitalului Zetta cu privire la asteptari, eventuale probleme de sanatate si tratamente efectuate.