///**/

Servicii Spitalul Zetta

Microchirurgie Reconstructiva

Microchirurgia reconstructiva este, la Spitalul Zetta, o chirurgie ancorata in prezentul continuu si proiectata in viitor. Avem medici pregatiti la cel mai inalt nivel, instrumente ultramoderne si sali de operatie la standarde mondiale gata sa abordeze orice patologie din aceasta disciplina provocatoare.

Microchirurgia reconstructiva restabileste functia si aspectul normal si corecteaza deformarile create de malformatii congenitale, traumatisme sau afectiuni medicale, inclusiv cancerul.

Exemple de astfel de afectiuni includ:

  • repararea buzei despicate si a palatului;
  • reconstructia sanilor in urma unei lumpectomii sau mastectomii pentru cancerul mamar;
  • tratamentul chirurgical al limfedemului;
  • interventia chirurgicala reconstructiva dupa arsurilor (indiferent de mecanismul acestora) si sechele postcombustionale;
  • traumatisme insotite de distrugere de parti moi (leziuni extensive tegumentare, scheletice, tendinoase, vasculo-nervoase);
  • chirurgia mainii (leziuni post-traumatice, sindroame de compresie, afectiuni cronice sau sechele postoperatorii);
  • patologia tumorala cutanata si de parti moi;
  • malformatiile congenitale.

Prin intermediul microchirurgiei reconstructive sunt realizate interventii considerate necesare din punct de vedere medical, iar prin intermediul Asociatiei Zetta, persoanele cu situatii sociale dificile pot beneficia pro bono de aceste interventii reconstructive.

Microchirurgia reconstructiva presupune utilizarea unui microscop, ceea ce permite precizie, siguranta si eficienta. Puterea de marire optica a zonei lucrate este decisiva pentru reasamblarea, anastomozarea sau conectarea fina a nervilor si vaselor de sange. Ea limiteaza teritorial la maximum aria de interventie si, implicit, timpii de recuperare post-operatorie si a dus la aparitia multor proceduri si tehnici de abordare. La Zetta exista un adevarat cult pentru provocari majore, de-a lungul timpului fiind realizate atat premiere nationale, cat si premiere nationale pentru o clinica privata.