Dr. Alina Mitcan, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, ne vorbește mai jos despre particularitățile implanturilor siliconice. În cazul în care nu ești decisă dacă să optezi pentru implanturi anatomie sau rotunde, te invităm să citești articolul până la final.
Când se recomandă fiecare tip de implant?
Pacientele care optează pentru implant rotund prezintă un țesut mamar suficient de generos; își doresc ca sânii să aibă o senzație fină la atingere și un bust care să iasă în evidență. Prețul implanturilor rotunde este cu aproximativ 10 – 15% mai mic decât în cazul implanturilor anatomice.
Implanturile anatomice oferă întotdeauna un aspect natural sânilor, aceștia fiind umpluți mai mult în partea de jos, decât în cea de sus. Acestea sunt preferatele femeilor care vor să aibă un decolteu atrăgător și în același timp discret, subtil. Proteza anatomică poate să aibă o mărime mai mare pentru că imită forma firească a sânilor.
Medicii de la Clinica Zetta oferă toate variantele posibile de implanturi de cea mai bună calitate și, de asemenea, sfaturi pentru a alege varianta optimă în funcție de caracteristicile anatomice ale pacientelor.
Avantaje și dezavantaje: implantul rotund sau implantul anatomic?
Particularități ale unui implant anatomic
Implantul anatomic are formă de lacrimă și oferă versatilitatea unor alegeri variate potrivindu-se ușor la multe tipologii de sâni. Este mai îngust în partea superioară și mai lat în partea inferioară. Se poate folosi atunci când:
– pacienta are țesutul mamar subțire și vrea ca sânii să aibă un aspect natural;
– pacienta dorește ca riscul de contractură capsulară să fie mai scăzut – silicoanele anatomice au acest risc diminuat (3%), comparativ cu cele rotunde (5%);
– pacienta preferă ca sânii să fie mai discreți, având o formă cât mai aproape de natural.
Care procedură de augmentare este mai complexă?
Chirurgical vorbind, este vorba de aceeași procedură, fie că este vorba de un implant anatomic sau de unul rotund, pașii operatori fiind aceiași. Operația de augmentare mamară se efectuează sub anestezie generală, după măsurătorile standard și stabilirea poziției inciziei. Se creează un buzunar la nivelul sânului care poate fi subglandular, submuscular, subfascial sau dual plane în funcție de caracteristicile pacientei și se introduce implantul la nivelul acestuia.
În Clinica Zetta și în sala de operație, pacienta va beneficia de cele mai bune tratamente medicamentoase și tehnici chirurgicale, precum și de o anestezie la cele mai înalte standarde, inclusiv blocuri musculare pentru o analgezie prelungită post operator. Procedura durează 1-2 h.
Externarea se face a doua zi, cu respectarea indicațiilor primite. În primele zile sânii vor fi edematiați și ușor crescuți în volum din cauza edemului care devine maxim la 72 de ore. Se poate efectua duș la 2-3 zile postoperator, condusul se poate relua la 3-4 săptămâni, efortul fizic după 2 luni, dormitul pe spate după aproximativ 2 luni, purtarea contenției elastice se va face pentru 2 luni, evitarea consumului de alcool timp de 5-7 zile postoperator și evitarea fumatului 14 zile pre și post operator.
Implant mamar anatomic sau rotund? Dacă nu știi ce tip de implant ți se potrivește cel mai bine, te invităm la o consultație preliminară pentru a afla recomandările medicului specialist.