Sunt trei tipuri de implanturi dacă luăm în considerare componenta acestora. Aici ne referim la:
Implanturile mamare cu gel coeziv siliconic sunt cel mai frecvent utilizate în acest moment datorită multiplelor sale avantaje. De exemplu, în cazul unei rupturi, gelul nu va ieși din implant datorită vâscozității acestuia și a consistentei sale. De altfel sânul va avea un aspect mult mai natural și se va simți la fel la atingere. Pe de altă parte acest tip de implant ar putea împiedica razele X în momentul efectuării unei mamografii.
Implanturile mamare cu soluție salină sunt din ce în ce mai puțin cerute de către paciente. Un avantaj pe care-l prezintă este faptul că serul fiziologic (soluția salină) se absoarbe natural, gradat în cazul unei rupturi și au o flexibilitate sporită. Încă un avantaj este faptul că nu obstrucționează foarte mult rezultatele mamografiei, gradul de vizibilitate fiind mai mare. Ca și dezavantaje ar fi riscul mai mare de rupere a protezei, pot apărea asimetrii ulterior intervenției și senzații mai neplăcute la atingere.
Implanturile mamare cu hidrogel conțin atât gel siliconic cât și ser fiziologic și elimina riscurile reacțiilor imunitare. Acesta combina elementele pozitive ale gelului siliconic cu cele ale serului fiziologic, însă există o șansă mai mare de sc