Știați că acidul hialuronic este o componentă naturală a pielii? Ei bine, din păcate, producerea acestuia se diminuează odată cu trecerea anilor.
Cu ce contribuie el?
Acidul hialuronic menține hidratarea normală a dermului și asigură astfel un aspect proaspăt, tonic al pielii. Cercetările în domeniul dermatologiei au determinat că această substanță este cea mai sigură din punct de vedere medical și cu eficiență maximă în corectarea și augmentarea buzelor și nu numai.
Acidul hialuronic se injectează prin tehnici speciale medicale în buze sau în textura pielii.
Care sunt avantajele?
- se resoarbe fiziologic
- nu provoacă alergii
- are capacitatea să dea volumul dorit buzelor pe termen destul de lung
- efectul este reversibil
Iată care sunt elementele la care trebuie să vă gândiți atunci când optați pentru acest tip de intervenţie întrucât sunt mai multe tehnici sau mai bine spus variante pentru a obține rezultatul dorit:
- ridicarea colturilor exterioare ale gurii;
- accentuarea conturului buzelor: se acționează asupra formei naturale a buzelor, prin injectarea liniară, de jur
- împrejurul acestora;
- corectarea ridurilor din jurul gurii
- înălțarea liniei superioare a buzelor
- mărirea buzei inferioare
- mărirea ambelor buze
Vă temeţi de dureri?
Injectarea cu acid hialuronic nu doare. Veți resimți doar un disconfort slab în timpul și după intervenţie. Injectarea se face cu un ac extrem de fin sub anestezie locală. Aria va fi anesteziată în prealabil fie cu un gel anestezic, fie printr-o anestezie locală prin infiltrație (intraorala).
Cât durează efectul?
În medie 6-9 luni, în funcție de metabolismul fiecăreia dintre dumneavoastră si de tipul de acid hialuronic utilizat. Dacă se dorește o nouă injectare după această perioadă, se va interveni cu o cantitate mai mică decât la prima injectare. Dacă după această perioadă nu veți mai dori să faceți o altă intervenţie, trebuie să știți că buzele revin la forma inițială, fără alte efecte secundare pe termen lung.
Care pot fi efectele secundare?
Imediat după injectare poate surveni un edem (umflătură) și/sau echimoză (vânătaie). Acestea pot apărea din cauza injecției însă nu este obligatoriu. Nu trebuie să vă îngrijorați întrucât dispar în 2-3 zile după tratament. După procedură, la un interval de 24 de ore puteți să vă reluați activitățile zilnice.
În primele 24 ore trebuie evitate exercițiile fizice obositoare, băuturile alcoolice și expunerea la soare.
Cui nu i se recomanda?
Persoanelor care au:
- foliculită
- herpes
- alergii la anestezice
- sarcină în evoluție
- injectare prealabilă de produși necunoscuți
- așteptări nerealiste
Care sunt recomandările după intervenţie?
După injectare trebuie să aplicaţi comprese reci timp de 30 de minute şi să masaţi foarte uşor zona pentru disiparea uniformă a substanţei.
În urma anesteziei senzaţia normală de la nivelul buzelor va reveni în aximum 1-2 ore. În tot acest timp nu se recomandă să fumaţi sau să beţi lichide calde sau fierbinţi.
Uneori pot apărea mici vânătăi în punctele de injectare care se retrag în timp. Rezultatele finale le veţi putea observa după 7 zile, când eventualele asimetrii pot fi corectate.