Deşi ambele substanţe intra în categoria elementelor folosite în chirurgia plastică pentru rejuvenarea facială, între toxina botulinică şi acidul hialuronic este o diferenţă esenţială: principiul de acţiune. Astfel, toxina botulinică este, aşa cum reiese şi din denumire, o toxină cu efect paralizant.
Nu reprezintă un pericol pentru sănătatea umană, are efect reducerea ridurilor fine, de expresie de la colţurile ochilor, dintre sprâncene şi de pe frunte şi are o bună întrebuinţare şi în tratamentul hiperhidrozei (transpiraţie în exces). Practic, toxina inhiba transmiterea impulsului nervos de la nerv la muşchi, astfel încât efectul muşchiului care determină apariţia ridului dispare.
Acidul hialuronic este un gel care se foloseşte la umplerea diverselor depresiuni, cute, riduri, şanţuri şi, are marea calitate faptul că este similar cu acidul hialuronic din consistenta pielii umane, astfel încât, aceste tipuri de tratamente nu necesită o pregătire prealabilă a pacientului care apelează la acest tip de injecţie. Acest ingredient este omniprezent în corpul nostru, dar se găseşte în concentraţie mai mare în globul ocular, în lichidul sinovial, la nivelul articulaţiilor şi în cordonul ombilical.
Practic, e buretele care reţine umiditatea la nivelul tuturor ţesuturilor şi fără el apa ar trece prin corpul nostru fără să ne aducă nici un beneficiu. Şi să nu uităm că noi suntem cel puţin 70% H2O.
Mai multe detalii despre interventiile nn invazive, click aici: http://goo.gl/IPDWWv