Pentru inserarea implanturilor mamare medicii utilizează 4 tipuri de incizii fiecare dintre acestea cu specificul sau. Incizia în șanțul submamar este cel mai frecvent cerută de paciente şi utilizată de medici la ora actuală. O altă variantă de incizie este cea transaxilara, efectuată în zona subrațului și oferă medicului acces către mușchiul pectoral. Puteți opta pentru varianta periareolara, caz în care incizia se face în jurul mamelonului. Abordarea periombilicală se referă la incizia din jurul ombilicului.
Iată câteva informații despre acestea şi desigur avantajele şi dezavantajele pe care le prezintă fiecare dintre tehnici.
Incizia din șanțul submamar este cel mai frecvent folosită întrucât are câteva avantaje clare. Acest tip de incizie permite medicului accesul mai facil, de aceea şi introducerea implantului este mai ușoară. În aceeași măsură cicatricile sunt discrete, aproape invizibile datorită poziționării acestora, ele fiind situate chiar sub sân. Tehnica este utilizată cu precădere pentru implanturile cu silicon.
Incizia periareolara se efectuează de-a lungul zonei inferioare a mamelonului. De regulă este utilizată pentru implanturi cu dimensiuni mici, sau când se dorește şi o ridicare a sânului. Implanturile din silicon sunt mai dificil de introdus astfel, cu precădere cele cu formă anatomică. Iniciza trebuie să aibă minimum 5 centimetri, prin urmare o pacientă cu o areola micută nu poate opta pentru aceasta varianta. Cum spuneam, tehnica presupune inserarea unor implanturi de mici dimensiuni, saline, sau cu silicon, daracestea cu formă rotundă. Avantajul este cicatricea aproape invizibilă însă dezavantajele sunt mai mari, în sensul că șansele de dezvoltare a contracturii capsulare sunt mai mari.
Incizia transaxilara se efectuează în pliul axilar anterior. În această intervenţie este utilizat un instrument cu o cameră (endoscop) pentru a trece prin stratul subcutanat de grăsime şi a crea un buzunar sub sân. Incizia transaxilara este folosită cu precădere pentru inserarea implanturilor saline încă neumplute cu substanța. Deși nu lasă cicatrici pe sân, zona subrațului este mai expusă, iar riscul de asimetrii de poziționare este mult mai mare comparativ cu celelalte tehnici.
În cazul inciziei transombilicale implantul este înserat tot cu ajutorul endoscopului. Cicatricile sunt minime, însă complicațiile sunt mai mari în comparație cu tehnicile enumerate mai sus.
Sperăm ca simulările video care vă vor ajuta în vizualizarea tipurilor de incizie astfel încât să puteți lua decizia corectă împreună cu medicul dumneavoastră.
sursa video: http://www.lookingyourbest.com