///**/

Servicii Spitalul Zetta

Corectie asimetrii mamare

Majoritatea femeilor au sanii asimetrici, cu dimensiuni usor diferite. In cazurile in care diferentele sunt pronuntate, se pot efectua anumite corectii. Exista multiple modalitati prin care se pot corecta sanii asimetrici. Unele paciente doresc o marire a sanului mai mic, in vreme ce altele vor o micsorarea a celui cu o dimensiune mai mare. Augmentarea mamara, reducerea in dimensiuni a sanilor fara cicatrice si reductia traditionala a sanilor sunt doar cateva dintre procedurile posibile, putandu-se opta si pentru reducerea in dimensiuni sau corectarea formei mameloanelor.

Recuperarea post operatorie in cazul interventiilor de corectare a asimetriei sanilor depinde de procedura implicata – augmentare, reductie sau lifting.

In primele zile post interventiei de augmentare, pacientele vor purta un sutien special pentru sustinere si reducerea tumefierilor. Pacientele vor acuza o stare de oboseala, iar sanii vor fi tari la palpare pentru 24-48 de ore dupa operatie.

Va fi necesara purtarea unui sutien medicinal timp de cateva saptamani dupa interventie. Majoritatea pacientelor isi iau concediu una sau doua saptamani si reduc la minimum activitatile zilnice solicitante, care trebuie evitate vreme de aproximativ sase saptamani dupa interventie. Trebuie evitata ridicarea de greutati sau efortul fizic timp de doua, pana la patru saptamani.