///**/

Servicii Spitalul Zetta

Remodelare regiune fesiera

Pacientii care prezinta exces tegumentar la nivelul fesier sunt cei mai buni candidati pentru aceasta procedura. Pielea in exces trebuie eliminata pentru a obtine cele mai bune rezultate ale procedurii de lifting. Aceasta procedura este diferita de liftingul de fese brazilian, pentru ca indeparteaza pielea in exces.

Operatia poate fi realizata independent sau ca o componenta a unui lifting corporal total. Procedura va imbunatati conturul feselor, care vor capata femitate.

Remodelarea regiunii fesiere poate fi realizata prin:

  • Lifting de fese
  • Lipofilling
  • Liposculptura
  • Implanturi fesiere

Procedura de lifting de fese presupune indepartarea unei fasii de tegument si grasime din partea superioara a feselor, la jonctiunea cu spatele. Inciziile vor lasa o cicatrice acolo unde pielea este suturata. Aceasta tehnica permite o ridicare vizibila a tesuturilor fesiere si o remodelare a intregului fund. In combinatie cu liposuctia soldurilor sau a coapselor poate rezulta o remodelare dramatica a intregii zone dorsale.

Lipofilling

Procedura de lipofilling este o procedura eleganta deoarece utilizeza grasimea pacientului pentru a corecta defecte de la nivelul altor regiuni ale corpului. Astfel, se elimina riscul unor reactii la corpuri straine.Mai mult, grasimea este disponibila si usor de accesat, iar acest lucru reduce disconfortul pacientului la minim, procedura de lipofilling putand fi repetata foarte usor daca este nevoie. Tesut adipos in exces este gasit peste tot in corpul uman si poate fi obtinut usor prin liposuctie, iar apoi transplantat in zona tratata. Folosirea tesutului gras autolog (recoltat de la pacient) pentru a repara defecte ale tesuturilor moi este o abordare logica, dar utilizarea acestei metode nu inregistreaza o rata de succes constanta in randul pacientilor.

Transplantul tesutului adipos aspirat este realizat in trei faze consecutive:

  1. Extragerea tesutului adipos din zona donatoare;
  2. Purificarea grasimii aspirate prin centrifugare delicata;
  3. Reinjectarea grasimii purificate printr-o tehnica de reimplantare tridimensionala.

Lipofillingul poate fi realizat sub anestezie locala sau generala, in functie de suprafata zonei tratate. Veti discuta despre aceste optiuni impreuna cu chirurgul dvs.  Lipofillingul poate fi repetat daca este necesar si este efectuat in mod normal dupa trei sau sase luni de la prima procedura.

Liposculptura

Liposculptura este o tehnica avansata de liposuctie, usor diferita fata de tehnicile conventionale de liposuctie. Este utilizata in mod special in procesul de conturare a corpului, prin care indepartarea si cateodata remodelarea grasimii scoate in evidenta proeminenta si definirea muschilor si corecteaza anumite probleme ale unor zone ale corpului, precum abdomenul, barbia si gatul. In mod normal este realizata cu anestezie locala, astfel se pot evita tumefierea si hematoamele asociate cu forme mai timpurii de liposuctie. O solutie anestezica este injectata in zona tratata pentru a comprima arterele si vasele de sange si pentru a mentine la minim hematoamele si tumefierea.

Liposculptura se deosebeste de liposuctie in principal datorita faptului ca liposculptura indeparteaza cantitati mai mici de grasime si este legata, mai degraba, de remodelarea corporala si de o remodelare mai subtila a anumitor zone ale corpului. Este utilizata in zona abdomenului, partea superioara a coapselor, spate si partea superioara a bratelor.

Implanturi fesiere

Procedura imbunatateste marimea si aspectului zonei fesiere, cu ajutorul implanturilor de silicon, plasate fie sub, intre sau peste muschiul fesier. Operatia are o durata de aproximativ o ora si jumatate si se desfasoara sub anestezie generala sau epidurala.

Efecte secundare posibile

Un disconfort temporar usor sau moderat, tumefiere usoara sau hematoame.

Riscuri

Implantul poate fi scos sau inlocuit pentru a trata probleme precum: implanturi rupte, formarea cicatricelor in jurul implantului  – contractura capsulara, care poate cauza incordarea zonei sau intarirea, sangerarea, infectarea sau dislocarea implantului.

Recuperarea

Este recomandat ca pacientul sa nu stea sezut pentru o saptamana dupa interventie pentru a nu stresa zona operata. Va veti putea intoarce la munca in doua saptamani daca acest lucru nu implica o perioada lunga de stat jos.
In primele zile de la operatie se recomanda repausul la pat si dormitul pe burta. Pacientii pot incepe sa stea jos plasand greutatea pe coapsa, menajand zona fesiera. Va poate fi recomandata si utilizarea unor suporturi speciale pentru zona fesiera, in primele 10 pana la 15 zile de la operatie.

Pacientul trebuie sa poarte, de asemenea, pantaloni compresivi si trebuie sa evite efortul fizic sau ridicarea de greutati. Pacientul nu trebuie sa consume alcool dupa operatie. Consumul de alcool poate fi reluat la trei saptamani de la interventie. Hematoamele si tumefierea vor disparea in cateva saptamani.

Rezultate

Rezultatul variaza de la pacient la pacient. Totusi, efectul general este o crestere in marime a zonei fesiere, forme mai rotunjite si un contur armonios al feselor.