///**/

VIDEO PROFIT LIVE Andreea Constantin-Vîlcioiu, Director General al Spitalului Zetta: Investițiile în spitale private sunt puține pentru că marjele de profit sunt foarte mici, iar cheltuielile foarte mari

de | Aparitii TV, Presa

Clinica Zetta, specializată în chirurgie plastică, reconstructivă și microchirurgie, a fost fondată în anul 2012 de către doctorul Dragoș Zamfirescu, în urma unei investiții de 500.000 din fonduri proprii. La un deceniu distanță, după o altă investiție majoră, de peste 2 milioane de euro, clinica Zetta a fost transformată în spital.

„Noi am început acum 10 ani. Eram o clinică cu trei medici, cu o sală de intervenție și două cabinete de consultație. După 5 ani am avut prima extindere, iar acum, după 10 ani am devenit spital. Pot spune că acum avem peste 30 de medici colaboratori și peste 57 de angajați. creșterea a fost organică, iar investițiile le-am făcut în timp.

Ultima investiție majoră a fost de peste 2 milioane de euro și a presupus transformarea din clinică în spital. Mare parte din investiție a venit din credite bancare. Pe noi extinderea ne-a prins fix în pandemie, iar după perioada de pandemie a trebuit să apelăm și la IMM INVEST”, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Andreea Constantin-Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta.

În 2021, Dragoș Zamfirescu a vândut o parte dintre părțile sociale deținute către Andreea Constantin-Vîlcioiu și Sorin Daniel Nae, medic chirurg plastician. „E drept că investițiile în spitale private sunt puține pentru că, deși domeniul medical este unul foarte atractiv din punct de vedere al businessului, totodată, marjele de profit sunt foarte mici întrucât cheltuielile sunt foarte mari într-un spital”, afirmă aceasta.

Ea adaugă că, după cele două luni de lockdown din primul an al pandemiei, perioadă în care și activitatea spitalului Zetta a fost sistată, cererea pentru intervențiile chirurgicale a crescut exponențial.

„Spre surprinderea noastră, imediat după redeschiderea activității în iunie, parcă oamenii abia așteptau să vina să-și facă intervenții, mai ales estetice. Nu mă așteptam la asta. Deci pur și simplu s-a creat o listă de așteptare în acele două luni. Dar luna iunie a fost o lună destul de bună, chiar a fost un boom. Iar o altă surpriză, având în vedere că funcționa sistemul medical public la acea vreme, foarte multe dintre intervențiile reconstructive care se făceau în spitalele de stat au venit către privat. Și, practic, cu 200% ne-au crescut intervențiile de chirurgie plastică reconstructivă”, spune directorul general al Spitalului Zetta.

În prezent, spitalul Zetta realizează intervenții de chirurgie reconstructivă în proporție de 53% din totalul intervențiilor sale.

„Ăsta a fost mereu obiectivul nostru. Știm că suntem deficitari la nivel de țară și atunci am vrut să acoperim tot ce înseamnă chirurgia plastică. Cei drept însă chirurgia plastică estetică este cea care aduce venituri”, afirmă ea.

Cele mai mari cheltuieli în cadrul spitalului vin din zona alimentelor, înregistrând creșteri chiar și de până la 250%.

„Ne-au crescut foarte mult cheltuielile cu alimentele. Noi fiind cu spitalizare continuă asigurăm micul dejun pacienților și catering pentru prânz și cină. Aceste cheltuieli au crescut cu până la 200-250%, ceea ce anul trecut nu am estimat, cel puțin nu o creștere atât de mare.

Surprinzător, la utilități nu am avut o creștere mai mare decât am estimat, asta pentru că am avut și o marjă mai mare luată anul trecut, dar și pentru că aceste costuri sunt subvenționate în proporție de 85% sau 100% pentru spitale. În rest, inflația solicitarea de creștere a salariilor, a trebuit să ne aliniem cu toate și e o provocare să facem bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul viitor”, precizează Andreea Constantin-Vîlcioiu, care consideră că cea mai mare provocare a sa este să ajungă să atingă țintele propuse odată cu transformarea clinicii în spital.

„Pentru anul 2022 suntem în grafic, deși a fost un an destul de greu”, afirmă ea.

Directorul general al spitalului Zetta nu are în plan alte investiții, ci vrea ca momentan să consolideze ultima investiție realizată.

„Încercăm să punem în aplicare tot ce am făcut în ultima perioadă pentru că acum avem loc de dezvoltat, avem spațiu. Deci trebuie să ajungem să utilizăm ceea ce avem acum și după o să ne gândim la o altă extindere sau la o altă dezvoltare. Pentru moment, luăm o pauză de la investiții, deși nu putem lua niciodată pauză de tot pentru că permanent trebuie să investim în refacerea lucrărilor existente, schimbarea aparaturii, apar tot felul de tehnologii noi și în chirurgie și încercăm să fim actualizați cu tot ce înseamnă asta. Dar evident că investițiile sunt mai mici”, mai spune directorul.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/profit-live/video-profit-live-andreea-constantin-vilcioiu-director-general-spitalului-zetta-investitiile-spitale-private-putine-marjele-profit-foarte-mici-iar-cheltuielile-foarte-mari-20905159

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

 

Gala Zetta: 6 ani de contribuții semnificative în domeniul medical din România

Gala Zetta a marcat recent șase ani de activitate remarcabilă în domeniul medical românesc, prin celebrarea Asociației Zetta. Acest eveniment a fost o platformă de întâlnire pentru medici, susținători și pacienți, reafirmând angajamentul lor comun pentru schimbarea...

Andreea Constantin-Vilcioiu: “Pentru noi, mulțumirea pacienților reprezintă un reper al succesului nostru și dovada că ne îndeplinim […]”

Pentru noi, mulțumirea pacienților reprezintă un reper al succesului nostru și dovada că ne îndeplinim cu succes misiunea de a oferi cele mai bune condiții Pentru ca esti invitata noastra la rubrica Who’s Who in Industria Beauty de pe cosmobeauty.ro., prima intrebare,...

Dr. Daniel Vîlcioiu: „Mâna este un organ fascinant, pentru care este nevoie de o precizie milimetrică”

Dr. Daniel Vîlcioiu este medic specialist Ortopedie şi Traumatologie, doctor în ştiinţe medicale, cu supraspecializare în Chirurgia Mâinii. Pentru a-şi alege specialitatea, a urmat mai multe semne. De ce îi place atât de mult să opereze mâini? Pentru că simte că face...

Acid hialuronic, botox sau un tratament facial personalizat? Doi pași rapizi pentru a avea un look fresh în această primăvară Citeşte întreaga ştire: Acid hialuronic, botox sau un tratament facial personalizat? Doi pași rapizi pentru a avea un look fresh în această primăvară

Primăvara este momentul perfect pentru a-ți reîmprospăta tenul și pentru a-i reda strălucirea naturală, iar Spitalul Zetta te poate ajuta să obții un look fresh cu o combinație de tratamente injectabile și trei variante de măști, pentru ca tu să poți acorda pielii...

ZF Private Health. Andreea Constantin Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta: În 2022 am depăşit 5,2 mil. euro, previzionăm o creştere de 18% pentru 2023

În 2022, brandul medical Zetta, specializat în chirurgie plastică, reconstructivă şi microchirurgie, s-a transformat din clinică în spital ♦ Anual, peste 10.000 de pacienţi trec pragul Zetta pentru intervenţii chirurgicale, consultaţii, proceduri de cabinet. În 2023,...