///**/

VIDEO Pastila de HR – Andreea Constantin-Vîlcioiu, Director General al Spitalului Zetta: Nici nu mai înțelegem ce-și doresc candidații. Pe ei nu-i interesează decât care este pachetul salarial și dacă de Sărbători există zile libere

de | Aparitii TV, Presa

Atragerea de personal reprezintă o provocare pentru orice business în contextul actual, mai ales în România, afirmă, la emisiunea Pastila de HR de la PROFIT NEWS TV, Andreea Constantin-Vîlcioiu, Director General al Spitalului Zetta, care consideră că nu angajatorii trebuie să motiveze angajații, ci aceștia se motivează singuri în funcție de beneficiile acordate de angajator.

„Niciodată nu încerc să motivez eu angajații, ci să înțeleg ce-și doresc și ceea ce îi motivează pe ei și să le ofer acel lucru”, subliniază Andreea Constantin-Vîlcioiu.

În domeniul serviciilor medicale, provocarea constă mai degrabă în a crea un sistem funcțional între personalul auxiliar și cel administrativ decât în a găsi angajați. 

„Între acest personal auxiliar, adică infirmiere, asistente și până la medici, și angajații din administrativ trebuie permanent să îi faci să funcționeze ca un sistem, deși sunt foarte diferiți. Trebuie să îi abordăm diferit, salarizarea e diferită, beneficiile la fel și e foarte complicat”, spune aceasta. Spitalul Zetta are colaborări cu peste 30 de medici, dintre care 10 sunt angajați proprii, și circa 20 de asistente și infirmiere.

În ceea ce privește salarizarea personalului medical, directorul general al spitalului Zetta afirmă că este foarte mult condiționată de cea din spitalele publice.

„În realitate, noi nu prea dictăm grilele de salarii pentru personalul medical. Asta este dictată de spitalele publice iar noi doar le aliniem dacă ne dorim cei mai buni oameni din domeniu.

Evident că există o presiune pe salarii mai ales că anul acesta a trebuit să actualizăm toate salariile cu inflația. Iar la finalul anului când vom reorganiza grila de salarii vom lua în calcul și vom căuta să oferim alte beneficii angajaților începând cu anul viitor. Încercăm să înțelegem că prețurile au crescut peste tot și este evident că trebuie să creștem și noi pachetele salariale”, precizează directorul.

Andreea Constantin-Vîlcioiu mai spune și că, în momentul de față, se confruntă cu provocări în a găsi personal administrativ.

„Nu ne este greu să atragem personal medical auxiliar, însă mai greu este să găsim personal administrativ. Pentru toate spitalele o mare provocare este să găsim personal pentru recepții și pentru call center. Pentru că, deși par niște job-uri simple, nu sunt. Sunt puncte cheie în ceea ce înseamnă activitatea unui spital.

Call center-ul reprezintă primul contact cu pacientul. Degeaba avem medici cu foarte multă experiență, dacă personalul din front desk sau de la telefon nu este la nivelul medicului pe care îl reprezint. Asta pentru noi reprezintă permanent o muncă”, afirmă directorul general, adăugând că nu mai înțelege ce anume îi face fericiți pe angajați.

Nici nu mai înțelegem ce-și doresc. E foarte greu să găsești oameni care vor să muncească, care sunt dispuși să învețe. Noi căutăm și persoane fără experiență, dar dornice să învețe. Pe ei nu-i interesează decât care este pachetul salarial și dacă de Sărbători există zile libere”, arată directorul.

Gala Zetta: 6 ani de contribuții semnificative în domeniul medical din România

Gala Zetta a marcat recent șase ani de activitate remarcabilă în domeniul medical românesc, prin celebrarea Asociației Zetta. Acest eveniment a fost o platformă de întâlnire pentru medici, susținători și pacienți, reafirmând angajamentul lor comun pentru schimbarea...

Andreea Constantin-Vilcioiu: “Pentru noi, mulțumirea pacienților reprezintă un reper al succesului nostru și dovada că ne îndeplinim […]”

Pentru noi, mulțumirea pacienților reprezintă un reper al succesului nostru și dovada că ne îndeplinim cu succes misiunea de a oferi cele mai bune condiții Pentru ca esti invitata noastra la rubrica Who’s Who in Industria Beauty de pe cosmobeauty.ro., prima intrebare,...

Dr. Daniel Vîlcioiu: „Mâna este un organ fascinant, pentru care este nevoie de o precizie milimetrică”

Dr. Daniel Vîlcioiu este medic specialist Ortopedie şi Traumatologie, doctor în ştiinţe medicale, cu supraspecializare în Chirurgia Mâinii. Pentru a-şi alege specialitatea, a urmat mai multe semne. De ce îi place atât de mult să opereze mâini? Pentru că simte că face...

Acid hialuronic, botox sau un tratament facial personalizat? Doi pași rapizi pentru a avea un look fresh în această primăvară Citeşte întreaga ştire: Acid hialuronic, botox sau un tratament facial personalizat? Doi pași rapizi pentru a avea un look fresh în această primăvară

Primăvara este momentul perfect pentru a-ți reîmprospăta tenul și pentru a-i reda strălucirea naturală, iar Spitalul Zetta te poate ajuta să obții un look fresh cu o combinație de tratamente injectabile și trei variante de măști, pentru ca tu să poți acorda pielii...

ZF Private Health. Andreea Constantin Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta: În 2022 am depăşit 5,2 mil. euro, previzionăm o creştere de 18% pentru 2023

În 2022, brandul medical Zetta, specializat în chirurgie plastică, reconstructivă şi microchirurgie, s-a transformat din clinică în spital ♦ Anual, peste 10.000 de pacienţi trec pragul Zetta pentru intervenţii chirurgicale, consultaţii, proceduri de cabinet. În 2023,...