///**/

Servicii Spitalul Zetta

Chirurgia zonei genitale masculine

Chirurgia zonei genitale masculine se ocupa de reconstructia zonei afectate, pentru a spori confortul, a imbunatati starea psihica si aspectul fizic, dar si pentru a usura activitatile zilnice.

Interventia de faloplastie inseamna implantarea unui nou falus (penis) functional, dintr-un tesut suplimentar. Pacientii care apeleaza la aceasta operatie pentru marire de penis sunt cei care au ramas cu un traumatism in urma unui accident ori s-au nascut cu o malformatie genitala. Faloplastia poate corecta defecte precum un penis curbat sau un micropenis.

Pacientul va avea mai multa incredere in sine, dupa o interventie care i-a adus alungirea penisului sau ingrosarea penisului.

Semnele lasate de faloplastie nu vor fi vizibile, deoarece incizia este facuta in zona ce urmeaza a fi acoperita de parul pubian. Rezultatele interventiei sunt permanente si, in unele cazuri, implica un regim alimentar special.

Operatia este una riscanta si poate duce la modificari senzoriale, probleme la urinare sau reactii adverse la anestezie. De aceea, pacientul trebuie sa isi aleaga cu atentie chirurgul si sa isi trateze interventia cu seriozitate.

Faloplastia duce la augmentarea penisului cu cativa centimentri, insa este o operatie estetica de reconstructie, ce va avea efecte fizice si psihice. Perioada de recuperare dureaza circa sase luni si implica restrictii clare, cum ar fi interdictia efortului, in primele patru – sase saptamani.

Chirurgul estetician va alege ce tip de procedura ii este potrivita fiecarui pacient si ii va oferi informatii despre cum va decurge aceasta, ce durata va avea si daca necesita internare. Faloplastia nu inseamna doar marirea penisului, motiv pentru care nu are un pret fix.