///**/

Servicii Spitalul Zetta

Chirurgia zonei genitale feminine

Organele genitale feminine pot suferi in urma unor accidente sau se pot dezvolta cu malformatii ce creaza disconfort, dureri sau un aspect estetic neplacut. In aceste cazuri, pacientele apeleaza la vaginoplastie, o operatie de remodelare, ce presupune corectarea lungimii lumenului vaginal, printr-o excizie a mucoasei sau injectarea cu grasime in peretele vaginal.

O malformatie genitala duce la o viata sexuala nesatisfacatoare, un aspect neplacut si riscuri, in ceea ce priveste sanatatea organelor reproductive. Efectele acestor aspecte se vad in viata de zi cu zi a femeilor, care au o stima de sine scazuta.

Vaginoplastia sau labioplastia corecteaza si deviatii de la diametrul normal al zonei, precum un vagin larg sau un vagin stramt.

 Chirurgul te va informa in privinta tuturor implicatiilor operatiei de vaginoplastie, a anesteziei si a riscurilor interventiei. Dupa operatie, vor exista dureri de o intensitate mica si un disconfort temporar. Zona genitala isi va pastra sanatatea, iar semnele nu vor fi vizibile. Pacientele vor vedea efecte pe termen lung.

Operatia implica pregatiri si o perioada de recuperare de patru saptamani. Inainte de vaginoplastie, pacientelor le este interzisa administrarea oricaror medicamente si se impune o igiena intima specifica. Vaginoplastia necesita spitalizare si supraveghere medicala. Deoarece este o operatie riscanta, pacientele trebuie sa se fereasca de plimbarile lungi, statul pe scaun si sapunurile agresive.

Dupa cele patru saptamani, pacientele vor observa ca in acel pret al operatiei este inclus si impactul psihic al unei probleme rezolvate permanent.