///**/

Servicii Spitalul Zetta

Miniabdominoplastie

Miniabdominiplastia este o interventie chirurgicala prin care sunt indepartate depozitele adipoase si pielea in exces din zona sub ombilicala, utilizand liposuctia. Aceasta interventie este recomandata pacientilor care prezinta un exces tegumentar minim sau moderat, o cantitate mica de grasime abdominala si o relaxare minima sau moderata a muschilor drepti abdominali.

Chirurgul va aspira grasimea abdominala si va indeparta pielea in exces din zona sub ombilicala. In cazul unor muschi relaxati, partea mediana a pielii abdominale este indepartata. In final, pielea este suturata iar buricul nu isi modifica pozitia.

Durata operatiei este de una pana la trei ore. Miniabdominoplastia poate fi efectuata cu o anestezie generala, epidurala sau locala, in functie de preferinta chirurgului si a pacientului.

Recuperare

Un anestezic local cu efect de lunga durata este administrat postoperator pentru a scadea durerea. Perioada de recuperare variaza intre sapte si zece zile.

Se recomanda purtarea unui corset elastic compresiv timp de patru saptamani. Rezultatele vor fi de durata, exceptie facand aparitia sarcinii sau cresterea in greutate.

Efecte secundare posibile si riscuri

Infectii, hematoame, vindecare intarziata a ranilor sau cicatrice cheloide (cicatrice cu dezvoltarea in exces de tesut moale) la pacientii cu aceasta predispozitie, complicatii postoperatorii.

Amorteala pielii abdominale va disparea dupa cateva saptamani. In cazul pacientilor tineri si sanatosi, riscurile sunt scazute. Embolismul pulmonar este posibil, dar foarte rar.