///**/

Servicii Spitalul Zetta

Lipofilling maini

Procedura de lipofilling este o procedura eleganta deoarece utilizeza grasimea pacientului pentru a corecta defecte de la nivelul altor regiuni ale corpului. Astfel, se elimina riscul unor reactii la corpuri straine.

Mai mult, grasimea este disponibila si usor de accesat, iar acest lucru reduce disconfortul pacientului la minim, procedura de lipofilling putand fi repetata foarte usor daca este nevoie. Tesut adipos in exces este gasit peste tot in corpul uman si poate fi obtinut usor prin liposuctie, iar apoi transplantat in zona tratata.

Folosirea tesutului gras autolog (recoltat de la pacient) pentru a repara defecte ale tesuturilor moi este o abordare logica, dar utilizarea acestei metode nu inregistreaza o rata de succes constanta in randul pacientilor.

Transplantul tesutului adipos aspirat este realizat in trei faze consecutive:

  • Extragerea tesutului adipos din zona donatoare;
  • Purificarea grasimii aspirate prin centrifugare delicata;
  • Reinjectarea grasimii purificate printr-o tehnica de reimplantare tridimensionala.

Lipofillingul poate fi realizat sub anestezie locala sau generala, in functie de suprafata zonei tratate. Veti discuta despre aceste optiuni impreuna cu chirurgul dvs. Lipofillingul poate fi repetat daca este necesar si este efectuat in mod normal dupa trei sau sase luni de la prima procedura.