///**/

Servicii Spitalul Zetta

Otoplastie

Interventia la nivelul urechii externe – otoplastia – poate imbunatati forma, pozitia si proportia urechii. Poate corecta un defect al structurii urechii, prezent de la nastere si devenit vizibil odata cu cresterea, sau poate trata deformari cauzate de accidente. Otoplastia creeaza o forma naturala, restabilind echilibrul si proportia dintre urechi si fata. Corectarea chiar si a defectelor minore poate avea beneficii mari asupra aspectului si a increderii in sine.

Otoplastia poate trata:

  • Urechi excesiv de mari – o conditie rara numita macrotia
  • Urechi decolate, pe o parte sau pe ambele, in diferite grade, daca nu sunt asociate cu pierderea auzului
  • Nemultumirea fata de otoplastii anterioare, in cazul adultilor

Aceasta operatie urechi pare a fi una estetica insa, de fapt, este o interventie de reconstructie ce are un impact pozitiv si pe termen lung asupra psihicului pacientului. O persoana cu urechi prea mari, dimensionate neuniform sau clapauge poate avea de suferit. Copiii sunt, cel mai adesea, vizati de situatii in care sunt luati peste picior din cauza unui astfel de defect. De aceea, operatia de otoplastie, unul dintre cele mai solicitate servicii estetice la Spitalul Zetta, imbunatateste considerabil stima de sine, dar si aspectul persoanei. Aceasta interventie, insa, poate fi privita si ca una de corectare a operatiilor anterioare, ce nu au reusit sa armonizeze proportia dintre urechile si fata adultului.

Otoplastia poate fi ceruta si in urma unui accident care a afectat urechea. Dupa interventie, pacientul va avea din nou urechi cu o forma naturala, armonioasa, proportionale cu forma fetei. Aceasta operatie este o solutie si pentru defecte congenitale, precum lipsa lobului urechii, urechea de pisica, „lop ear” (urechea curbata in interior), urechile curbate spre exterior, varful ascutit al urechii, urechea – semn al intrebarii, urechi excesiv de mari sau mici, urechi conractate sau cryptotia (partea superioara a urechii este lipita de scalp).

Este recomandat ca otoplastia sa fie efectuata dupa varsta de sase ani, atunci cand cartilajele urechii sunt dezvoltate complet. Interventia dureaza maxim doua ore si implica o incizie in spatele urechii care, prin insertia unor fire, remodeleaza cartilajul.

Interventia dureaza maxim doua ore si implica o anestezie locala, impreuna cu o sedare intravenoasa. La capitolul „otoplastie pret”, pacientii nu au de ce sa isi faca griji, intrucat aceasta interventie este una accesibila.

Recuperarea inseamna un tratament medicamentos si purtarea unui pansament de protectie, pentru a se evita sangerarea zonei. Riscurile unei astfel de operatii sunt inexistente, iar complicatiile sunt rare si minore. Armonia unui chip nu are consecinte la Spitalul Zetta, iar operatiile de otoplastie vor fi tratate intotdeauna cu profesionalism si atentie.