///**/

Servicii Spitalul Zetta

Liposculptura faciala

Liposculptura faciala este o procedura foarte comuna si eficienta, utilizata pentru a reduce sau a schimba infatisarea sau volumul fetei si al gatului. Zonele de interventie cele mai frecvente sunt: sub barbie, obraji si maxilar, fata si spatele gatului.

Cel mai des, obiectivul liposculpturii este de a reduce barbia dubla sau tripla. Aceasta procedura este una simpla si are, de cele mai multe ori, rezultate excelente. Este realizata des in combinatie cu augmentarea barbiei. Zona obrajilor este o zona delicata a corpului pentru a realiza liposculptura. Daca se indeparteaza prea multa grasime, obrajii vor capata cu timpul un aspect cazut.

Daca se indeparteaza prea putina grasime, atunci nu se va obtine o imbunatatire observabila. Mai mult, daca liposuctia nu este efectuata de un chirurg profesionist si experimentat, poate avea un rezultat neechilibrat sau pielea poate prezenta asperitati. Indepartarea tesutului gras din partea frontala, laterala si din spatele gatului este in mod normal foarte eficienta pentru a reduce aspectul de gat gros.

Cateodata, un lifting al fetei poate fi efectuat impreuna cu operatia de liposculptura. Aceasta procedura va aduce rezultate bune pe termen scurt, dar, in timp, din cauza procesului de imbatranire, pielea va capata un aspect imbatranit si intins. Acest lucru se intampla deoarece este indepartata prea multa gasime de sub piele. Cu fiecare lifting facial, pielea va avea din ce in ce mai putina grasime. A extrage si mai multa grasime cu ajutorul liposculpturii este o reteta care poate aduce rezultate dezastruoase. Din nou, cheia succesului sta in echilibrul si arta cu care chirurgii Zetta vor gasi impreuna cu dvs. cele mai bune solutii.

Recuperarea

Dupa operatie, zona in care s-a intervenit chirurgical va fi tumefiata si vor aparea hematoame. Fata poate avea un aspect umflat dupa operatie, dar tumefierea se va retrage in timp. De asemenea, pot exista scurgeri (drenaj) din zonele de incizie, dar si acestea se vor retrage pe masura ce rana se vindeca si se inchide.

Riscurile operatiei de liposculptura

  • Piele cu asperitati
  • Obraji cazuti
  • Asepct de piele imbatranita

Desi riscurile operatiei nu pot fi ignorate, sansele de complicatii sau rezulate nedorite pot fi minimizate printr-o tehnica buna. Obrajii cazuti si pielea imbatranita pot fi prevenite daca liposculptura nu este efectuata prea agresiv. Lasand grasime in obraji si zona fetei, se confera pielii un aspect tanar si vibrant. Secretul este moderatia si o tehnica buna. Plasarea strategica a implantelor de obraji poate, de asemenea, sa ajute.

Alte riscurile potetiale includ: infectia, hemoragia, afectarea nervilor, diformitatea obrajilor, necesitatea unei operatii de corectare.