///**/

Servicii Spitalul Zetta

Lifting de gat

Zona gatului este una dintre cele mai vizibile parti ale corpului, iar aspectul acesteia este foarte important intrucat evidentiaza foarte rapid imbatranirea. Scopul acestei interventii este acela de a reduce pielea in exces si de a intineri aspectul pielii prin eliminarea ridurilor. Liftingul gatului imbunatateste aspectul acestuia prin intinderea pielii in zona afectata care-si va recapata tonusul. Interventia poate fi efectuata singura sau impreuna cu un lifting al fetei daca este necesar.

Care sunt motivele pentru care apelam la liftingul de gat?

 • Odata cu inaintarea in varsta pielea isi pierde din elasticitate si scade cantitatea de colagen
 • Dupa scaderea brusca in greutate

Un lifting de gat poate sa trateze:

 • Barbie dubla sau gusa
 • Surplusul de piele in zona gatului
 • Aspectul nedefinit al maxilarului
 • Pielea in exces ridurile
 • Conturul dintre gat, linia maxilarului si barbie nedefinite

Ce trebuie sa intrebam medicul estetician inainte de operatie

 • Daca asteptarile pe care le avem sunt realiste si rezultatul va fin conform cu ceea ce pacientul isi doreste;
 • Care sunt riscurile si complicatiile ce pot aparea;
 • Daca raman cu cicatrici vizibile;
 • Ce tehnica utilizeaza medicul chirurg in operatie;
 • Cat timp dureaza recuperarea;
 • Cum trebuie sa te pregatesti pentru interventie;

Ce proceduri poate implica aceasta interventie?

Liftingul de gat implica o serie de proceduri prin care este imbunatatit aspectul regiunii gatului. Procedurile pot include:

 • Indepartarea pielii in exces
 • Indepartarea sau alterarea musculaturii gatului
 • Liposuctie pentru a indeparta excesul de grasime
 • Injectii cu toxina botulinica pentru a imbunatati aspectul “benzilor” inestetice de la nivelul gatului.

Plastia platysmei – restaurarea muschiului superficial al gatului

Este o procedura de restaurare si repozitionare a muschiului mimicii, situat la nivelul gatului. Muschiul mimicii aflat la nivelul gatului sufera o fisura in timp, din cauza imbatranirii. Marginile acestuia cad din cauza gravitatiei formand benzile inestetice de care atarna pielea in mod neplacut. Rolul acestei interventii este de aelimina benzile mai devreme mentionate de la nivelul gatului. Acest lucru se efectueaza prin suturarea muschilor deconectati, intinderea pielii si definirea maxilarului. Inciziile nu sunt vizibile, realizandu-se sub barbie si in spatele urechilor. Uneori se poate apela si la injectii cu toxina botulinica pentru relaxarea muschior responsabili pentru formarea benzilor.

Submentoplastia

Aceasta procedura este recomandata persoanelor cu un surplus tegumentar si adipos moderat. se realizeaza o incizie foarte mica sub barbie, se realiniaza muschii, se elimina tesutul adipos in exces pentru ca intr-un final tesuturile sa fie intinse corespunzator.

Liposuctia

In timpul liposuctiei, chirurgul va face o mica incizie sub barbie si va indeparta excesul de grasime. Daca veti mai efectua si alte proceduri, liposuctia este de obicei prima procedura realizata. Veti putea sa stabiliti acest lucru impreuna cu medicul dumneavoastra in timpul consultatiei. Daca aceasta este singura procedura pe care o efectuati, atunci ar trebui sa va asteptati la o durata de maxim o ora. Inciziile vor fi inchise si bandajate. Este important sa va asigurati ca intelegeti si urmati instructiunile medicului dumneavoastra chirurg pentru a ingriji zona in care s-a intervenit chirurgical.

Cervicoplastia

Aceasta interventie este recomandata pacientilor supraponderali si se realizeaza individual sau asociata cu alte tipuri de interventii estetice precum liftingul facial, liposuctia sau chiar implantul mentonier (de barbie). Daca Plastia muschiului platysma este optionala si tine doar de nevoile pacientului, cervicoplastia este esentiala intrucat cu ajutorul acesteia se elimina propriu-zis pielea in exces. Inciziile se efetueaza fie sub barbie, fie dupa urechi.

Cum decurge operatia de lifting al gatului?

Liftingul de gat poate fi efectuat doar printr-o interventie chirurgicala, de aceea, inainte de a se supune acestei operatii, este necesar ca pacientii sa fie intr-o stare de sanatate fizica si mentala buna. Chirurgii nostri va vor explica pe larg aceste detalii in timpul primei consultatii. Inainte de aceasta intalnire, este important sa stabiliti care sunt zonele pe care doriti sa le imbunatatiti prin operatie.

In timpul consultatiei, veti discuta cu chirurgul obiectivele dumneavoastra si optiunile pentru a le realiza

Gusa de curcan: chirurgul dumneavoastra va poate recomanda operatia, care implica incizii sub barbie sau in spatele urechilor sau ambele pentru a accesa un muschi al gatului numit platisma. Cateodata acest lucru presupune si sectionarea anumitor segmente de muschi.

In locul operatiei sau in completarea ei, injectiile cu toxina botulinica pot relaxa parti ale platismei care sunt responsabile pentru aspectul „benzilor”. Aceste injectii pot fi efectuate in 15 minute si nu necesita spitalizare.

Tegument in exces: chirurgul dumneavoastra va exciza surplusul de piele si va ridica pielea gatului, fixand-o cu adeziv tisular special si suturi. Aceasta procedura are o durata de doua pana la patru ore, depinzand de complexitatea procedurii.

Postoperator, veti purta un bandaj compresiv timp de cel putin o saptamana, in cazul In care nu primiti alte instructiuni. Pentru un rezultat ideal ar trebui sa existe o grija sporita astfel incat sa nu existe fluctuatii in greutate cel putin sase luni dupa interventie.

Cum vor arata cicatricile?

Cicatricile sunt minime si de cele mai multe ori ascunse, am putea spune foarte putin vizibile, daca nu aproape invizibile. Exista doua situatii:

 • in cazul plastiei platysmei se efectueaza o mica incizie sub barbie precum si o incizie de tipul liftingului facial, in spatele fiecarei urechi;
 • in cazul pacientilor mai tineri care au nevoie de un lifting al gatului cu modificari minime la nivelul fetei, poate fi realizata fie doar incizia sub barbie, fie doar prin incizii in spatele urechilor.

Cum trebuie sa te pregatesti pentru operatia de lifting de gat?

 • cu 2 saptamani inainte de operatie este interzisa aspirina si medicamentele ce au in componenta lor aceasta substanta;
 • de regula operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;
 • in cazul unei raceli sau infectii in organism, operatia trebuie amanata;
 • evitati expunerea in exces la soare inainte de operatie;
 • nu urmati o dieta drastica inainte de interventie intrucat poate intarzia vindecarea;
 • nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii dinaintea operatiei in cazul anesteziei generale.

Cat timp dureaza recuperarea dupa interventia de lifting al gatului?

Recuperarea dupa efectuarea procedurii de lifting de gat este una de durata. Majoritatea pacientilor se intorc la serviciu dupa 10 sau 14 zile de la operatie. Daca practicati sporturi sau sunteti o persoana activa, va trebui sa asteptati trei saptamani sau mai mult pentru a va putea intoarce la aceste activitati. Alocati-va timp pentru vindecare pentru a obtine cele mai bune rezultate in urma procedurii.

Care sunt riscurile si ce complicatiile ce pot aparea in cazul operatiei de lifting de gat?

 • Tumefieri si echimoze care pot dura cateva zile dupa operatia de lifting de gat;
 • Senzatie de tensiune sau furnicaturi, arsuri sau intindere;
 • Senzatie de amorteala;

Toate acestea sunt normale in primele saptamani de la operatie si nu trebuie sa va ingrijorati. Ca si in cazul altor operatii, infectia este posibila. Monitorizati temperatura corpului. La primul semn de febra, contactati doctorul. Daca observati ca zona operata supureaza, contactati imediat doctorul.

Ce pret are operatia de lifting de gat?

Pretul liftingului de gat variaza in functie de cat de afectata este zona si il veti stabili impreuna cu medicul estetician la consultatie.

Ne vom bucura impreuna atunci cand aratati si va simtiti Zetta bine.

Spitalul Zetta – medici aproape de tine.