Servicii Spitalul Zetta

Microneedling cu Nanopore Stylus 2

Este o procedura moderna ce induce formarea colagenului prin practicarea de micro intepaturi repetitive cu microace sterile. Desi tehnica a fost descrisa prima data in 1995, abia in 2006 ea a fost perfectionata si aplicata mai usor pacientilor prin diverse dispositive prevazute cu microace.

Acele penetreaza stratul corneum din epiderm, creand mici orificii (micro-conducte). Prin aceasta agresiune produsa tegumentului se activeaza cascada naturala de vindecare cu eliberare de factori de crestere si in final stimularea producerii de colagen si elastina in dermul papilar.

Datorita micro-conductelor produse in timpul procedurii, se pot aplica in timpul sau imediat dupa terapie, creme si substante active ce au absorbtie sporita prin epiderm.

In urma procedurii rezulta o piele tonica, luminoasa si ferma. Reduce cicatricilor deprimate, diminua ridurilor,  prin umplerea acestora cu colagen si elastina natural produse de pielea dumneavoastra, imbunatatind calitatea tegumentului. Microneedling-ul poate fi asociat cu alte terapii de rejuvenare.

Indicatii

 • Riduri fine
 • Piele fotoimbatranita/flasca
 • Cicatrice atrofica (post-acnee, post-varicela, post-traumatica etc)
 • Alopecie
 • Keratoza actinica
 • Melasma
 • Vergeturi

Contraindicatii

 • Tratament cu Roaccutane (Isotretitoina) in ultimele 3 luni
 • Radioterapie in ultimul an in zona ce urmeaza sa fie tratata
 • Infectie, afectiune sau herpes la nivelul pielii zonei ce urmeaza sa fie tratata
 • Femei gravide/alapteaza
 • Antecedente de cicatrici hipertrofice sau cheloide sau probleme de cicatrizare

La ce sa ma astept in timpul procedurii:

In cazul fetei se realizeaza demachierea si dezinfectarea pielii. Procedura se desfasoara fara anestezie, disconfortul resimtit fiind minim. In paralel sau la sfarsitul procedurii se aplica substante active din cocktail-urile medicale  In timpul procedurii puteti resimti un mic discomfort, dar acesta este diminuat de vibratille produse de dispozitivul de microneedling (procedura se realizeaza cu un “stilou” prevazut cu microace sterile). Durata fiecarei sedinte de microneedling depinde de zona tratata (scalp, fata, abdomen, coapsa, sold etc).

Recuperarea:

Imediat dupa procedura veti avea zona tratata rosie, usor edematiata (umflata).

In primele ore veti avea un discomfort asemanator celui resimtit in cazul expunerii prelungite la soare. Veti avea senzaria de constrictive a pielii, aceasta va fi uscata, sensibila la atingere. Pielea se va atinge doar cu maini curate, igiena zonei tratate se face cu apa si sapun cu pH neutru. Modificarile post-procedura se diminua progresiv, urmand ca la 24 zile sa dispara.

Nu este indicat sa luati in urmatoarea saptamana antiinflamatoare, sa aplicati gheata sau Arnica, acestea interferand cu procedul natural inflamator care este normal si de asteptat dupa aceasta procedura.

Evitati expunerea directa la soare pentru 2 saptamani, se vor aplica creme cu factor mare de protective solara (peste 30 SPF).
Nu faceti sauna/jazuzzi/bai fierbinti in primele 48 ore.
Machiajul se poate aplica la minin 24 ore post-procedura.

Imbunatatirile microneedling-ului se observa continuu in urmatoarele luni. Pentru rezultate maxime se recomanda repetarea procedurii la fiecare 2-3 saptamani, sunt necesare in medie 3-5 sedinte in functie de rezultatele observate pe parcursul planului de tratament si de zona tratata.

Reactii adverse:

Microneedling este o procedura cu o rata scazuta de reactii adverse.

Cea mai frecventa reactie adversa raportata este eritemul (roseata) si iritatia. Acestea sunt tranzitorii, urmand sa dispara in urmatoarele ore.

Hiperpigmentarea este raportata in cazul persoanelor cu tenul inchis.

Fă cunoștință cu echipa Zetta